18:16 / 05.01.2020.

Autor: K.L./HRT

Kostelić: Podloga izvrsna, ali postavka staze je bila prejednostavna

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Najbolji hrvatski skijaš u povijesti Ivica Kostelić uoči početka sljemenske utrke kritizirao je postavku staze.
Najbolji hrvatski skijaš u povijesti Ivica Kostelić uoči početka sljemenske utrke kritizirao je postavku staze. Smatrao je Kostelić da je prejednostavno postavljena, a prvu vožnju je završilo na kraju 45 skijaša od njih 63 koji su se našli na startu.

- Staza kao podloga je izvrsna, ove sezone nije bilo bolje podloge od ovoga. Jako je ledeno. Ipak, staza kao postavka je prejednostavna za Svjetski kup. I to je ono čega bi se u Svjetskom kupu trebali stvarno bojati - ovakvih postava koje su za djecu. To nije postava za vrhunski sport. Žao mi je da se za sada nisu spojili težak, ledeni teren s normalnom postavkom, rekao je trofejni skijaš.

- Uvijek su se bunili kada je tata postavljao stazu, nije im odgovaralo kada su staze bile malo teže, dodao je Kostelić.

Od hrvatski skijaša drugu vožnju je izborio samo Istok Rodeš. Elias Kolega je odustao na samom početku staze, a Matej Vidović na sredini staze. Leon Nikić je sa startnim brojem 63 zauzeo 39. mjesto s 2.47 sekundi zaostatka, a Filip Zubčić je 40. s stotinku sporijim vremenom od Nikića. Samuel Kolega je odustao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!