15:26 / 26.08.2019.

Autor: M.M./HRT

Kostelić i Čargo pobjednici regate dvojaca

-

-

Foto: - / -

Ivica Kostelić i co-skipper Damir Čargo na 15. izdanju prestižne regate "Palermo – Montecarlo 2019" pobjednici su u realnom vremenu za dvojce ("Line honours X 2").
Ivica Kostelić i co-skipper Damir Čargo na brodu 'Ola Full of life' na 15. izdanju prestižne regate "Palermo – Montecarlo 2019" pobjednici u realnom vremenu za dvojce ("Line honours X 2").Na petnaestom izdanju prestižne regate "Palermo – Montecarlo" koja se održala od 21. do 26. kolovza 2019. boje Hrvatske u kategoriji dvojaca branili su naš proslavljeni skijaš Ivica Kostelić i co-skipper Damir Čargo na brodu 'Ola Full of life'.

- U našoj kategoriji je favorit "Made in Midi" na kojem je skiper poznati francuski offshore jedriličar Kito de Pavant. Moj co-skipper je Damir Čargo, a mislim da možemo parirati favoritu ako se poklope uvjeti laganog vjetra, izjavio je Ivica Kostelić uoči odlaska u Palermo.

Međunarodnu regatu koju organizira Circolo della Vela Sicilia, ove godine startao je rekordan broj posada s 57 brodova od čega 8 u kategoriji dvojaca u kojoj nastupa Ivica. Ruta između Sicilije i Monaka u dužini nešto malo manjoj od 500 milja koje dijele zaljev Mondello, krenula je iz Palerma preko vrata kod Porto Cerva i prolaza Bocche di Bonifacio te na kraju završila s ciljem u Monte-Carlu u srcu "Yacht Cluba Monaco".

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Nakon četiri dana plovidbe sa svojom jedrilicom 'Ola Full of life' klase 40, u nedjeljno popodne, Ivica Kostelić završio je još jedan veliki pothvat osvojivši regatu u realnom vremenu za dvojce.

- Bilo je fantastično. Strast prema jedrenju, barem za ovu 2019. godinu, bit će sada stavljena na stranu jer nastavljam pratiti naše hrvatske skijaške reprezentativce, rekao je Kostelić nakon natjecanja.

Ukupni pobjednik u realnom vremenu regate "Palermo – Montecarlo 2019" je Argentinac Miguel Galuccio na brodu Maxi Vera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!