Kostelić bez Igara u Parizu: Razočaran sam

24.09.2021.

20:55

Autor: Mirna Zidarić/Sport/Dnevnik/I.Ž.K./HRT

Ivica Kostelić

Ivica Kostelić

Foto: Sport/HTV / HRT

Iako je svjetsku i sportsku slavu stekao na snježnim padinama, Ivica Kostelić, osvajač olimpijskih odličja sa zimskih igara, kojega smo zatekli u Rovinju, imao je u planu kao jedriličar nastupiti i na ljetnim igrama u Parizu, no disciplina za koju se pripremao s Petrom Klibom ipak nije uvrštena u program. 

- Za mene je to bilo iznenađenje, naravno da sam bio razočaran. Ja i Petra smo se godinu dana pripremali za to, ali ima ekipa koje su uložile puno, puno više u to i koje su izgubile puno, puno više tako da su neke ekipe koje su se puno više pripremale bile ljute na jedriličarsku federaciju i na Međunarodni olimpijski odbor koji je maknuo tu disciplinu s programa, rekao je Ivica Kostelić.

Upravo su naši jedriličari sjajnim rezultatima Hrvatskoj donijeli mnogo radosti, no jedriličarska zajednica nije posve zadovoljna tretmanom tog sporta jer svjesni su mnogo većeg potencijala.

- Jedrenje najčešće zapada na neke marginalne stranice sportskih rubrika, a nije prepoznat sport i ja bihi rekao ekonomska grana koja pridonosi razvoju ekonomije, smatra hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić.

Skijanje se, ponajprije zahvaljujući rezultatima Kostelića, izborilo za naslovnice pa se svake godine s nestrpljenjem očekuje početak nove, a ovaj put i olimpijske sezone.

- Očekujem dalje da Filip Zubčić bude u vrhu u veleslalomu, a nadam se da će voziti i druge discipline. U našoj reprezentaciji trenutno imamo dva dečka koja su povrijeđena i to je već 50 posto od reprezentacije 'out' sigurno do Olimpijskih igara. Na ženskoj strani očekujemo puno od mlade Zrinke Ljutić koja bi se ove sezone mogla afirmirati u Svjetskom kupu i tu su naravno Olimpijske igre koje ćemo s posebnom pozornošću svi pratiti, kaže Ivica Kostelić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!