18:51 / 11.03.2020.

Autor: I.L./HRT/HBS

Koronavirus nije ugrozio boksačke olimpijske kvalifikacije

Odlazak hrvatske boksačke reprezentacije u London na kvalifikacije za Olimpijske igre (Robert Anic/PIXSELL)

Odlazak hrvatske boksačke reprezentacije u London na kvalifikacije za Olimpijske igre (Robert Anic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Boksačka reprezentacija otišla je na olimpijske kvalifikacije u London.
Hrvatska boksačka reprezentacija otputovala je u London, gdje će od 12. do 25. ožujka naši šakači pokušati izboriti kvote za Olimpijske igre u Japanu. Boksačice Nikolina Ćaćić (57 kg), Marija Malenica (60 kg) i Ivana Habazin (69 kg) te boksači Marko Zeljko (69 kg), Mladen Sobjeslavski (75 kg), Luka Plantić (81 kg), Toni Filipi (91 kg ) i Marko Milun (+91 kg) pokušat će izboriti olimpijske norme.

– Očekivanja su uvijek velika, a sada ćemo vidjeti pravo stanje. Mi bi bili sretni da se barem jedan plasira na OI, a šanse… Svatko ih ima pomalo, ali mislim da su kod nas favoriti Toni Filipi, Marko Milun i Luka Plantić, koji sa svojom borbenošću valjda može nešto napraviti. Zeljko i Sobjeslavski imaju malo manje međunarodnog iskustva, ali nije sporno da su kvalitetni boksači. Vidjet ćemo sve nakon ždrijeba, rekao je Dorian Čalić, izbornik muške boksačke reprezentacije.

Izbornik djevojaka Ante Matas se nadovezao: – Bit će to velik izazov. Djevojke su spremne i vjerujem u uspjeh.

U Londonu se očekuje oko 400 boksača i boksačica iz cijele Europe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!