20:01 / 24.01.2019.

Autor: A.M./R.J./HRT

Kolega i Rodeš najavili slalom u Kitzbuehelu: Staza je zahtjevna

Elias Kolega

Elias Kolega

Foto: - / -

Super se osjećam, danas smo imali dan odmora, a sutra je posljednji trening pred utrku. Staza je jako teška i zahtjevna, najavio je slalom u Kitzbuehelu Elias Kolega.
Istok Rodeš, Matej Vidović i Elias Kolega će se u subotu u Kitzbuehelu naći na startnoj listi među 30 najboljih svjetskih slalomaša. Prva vožnja bi trebala započeti u 9.30 sati, a druga u 12.30 sati, nadamo se uz sudjelovanje spomenute trojice hrvatskih predstavnika, a kojima bi se mogao pridružiti i Filip Zubčić, 32. u prvoj vožnji posljednjeg slaloma voženog u švicarskom Wengenu.

- Super se osjećam, danas smo imali dan odmora, a sutra je posljednji trening pred utrku. Staza je jako teška i zahtjevna, što nam svima ide u prilog i jedva čekam utrku, rekao je u zadnje vrijeme sjajni Elias Kolega našem novinaru Robertu Jelečeviću.

- Nakon rezultata u Adelbodenu lijepo je bilo primiti sve te čestitke i malo proslaviti, ali treba ostati na zemlji i ostati koncentriran na druge utrke. To sam relativno dobro napravio, jako sam zadovoljan sa zadnjih 10-ak dana utrka i treninga i nadam se da ću to i ponoviti u slalomu, dodao je.

- Hirscher je čestitao, Kristoffersen nije, ali bilo je čestitiki sa svih strana, kaže.

- Staza u Kitzbuehelu je posebna po tome što ima jako puno prijelomnica i prijelaza. Nema ogromnu strminu kao Wengwen, ali sigurno je među najtežima u Svjetskom kupu. Mijenja se teren, podloga, znaju se mijenjati i vrermenski uvjeti, sigurno neće biti lako, zaključuje Kolega.  

Istok Rodeš imao je, za razliku od Kolege, nekoliko lošijih nastupa.

- Bilo je neočekivanih situacija, ali te lošije stvari želim ostaviti iza sebe čim utrka završi, kao i dobre, svaka utrka je nova i u svakoj želim postiči maksimum. Staza u Wengenu mi stvara malo problema, što sam vidio i na treningu poslije, i na treninzima sam shvatio da imam neke probleme na toj stazi, da je baš ne shvaćam. Ovo je sad druga staza, drugačija od Wengena, i ne bi trebalo biti problema, smatra Rodeš.

- Kitzbuehel nema velikih strmina kao Kitzbuehel i Wengen, ali je duga i valovita, dodao je.

- Osvrnuo se i na trojicu Hrvata među 30 najboljih u slalomu: - Na počeku sezone su neki mislili da pričamo nemoguće stvari, ali mi smo znali da smo dobri i da možemo. Zasad je tri, ali vjerujemo da do sljedeće može biti i četiri.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!