16:30 / 29.04.2020.

Autor: Sandra Lacković/Dnevnik/HRT

Kobeščak zadovoljan igračima nakon stanke: Nisu se udebljali

-

-

Foto: - / -

Dobro raspoloženi treniraju u skupinama od po četiri igrača, izmjenično s tri trenera.
Nakon 40 dana ponovno u bazenu. Vaterpolisti dubrovačkog Juga jedva su dočekali povratak u vodu - iako su tijekom prisilne stanke redovito održavali suhe treninge putem videoveze.

- Nisu se udebljali, radili smo neke treninge koje inače ne radimo pa im je bilo zanimljivo, ali ipak njima je najvažnije i najzanimljivije kad se vratimo u naše prirodno okruženje, a to je voda, rekao je trener Juga AO Vjekoslav Kobeščak.

Dobro raspoloženi treniraju u skupinama od po četiri igrača, izmjenično s tri trenera, te se pridržavaju strogih pravila Nacionalnog stožera.

- Dobro, super je bilo. Najvažnije je da se možemo postepeno vraćati, rekao je kapetan Jugaša Xavi Garcia.

- Lijep je osjećaj da smo se okupili, istina u manjim grupama, ali smo se okupili. Opet hvatamo taj filing za vodu da se vratimo tamo gdje smo stali, istaknuo je Toni Popadić.

- Mi smo navikli na sportski život, normalno da nam je falilo. Sretni smo i zadovoljni. Nadam se da će brzo doći do nekih odluka kad ćemo igrati, što će biti s regionalnom ligom, europskom..., rekao je Paulo Obradović.

Jug je bio vodeća momčad u prvenstvu Hrvatske i Regionalnoj ligi, te drugoplasirana u skupini Lige prvaka.

- Mi smo jedan od rijetkih sportova koji je ostavio mogućnost da se završi sezona tijekom ovoga ljeta. Pratit ćemo situaciju, zasad nemamo nikakav datum pa ne možemo govoriti o planu i programu rada, dodao je Kobeščak.

Iako su zdravlje i sigurnost igrača trenutačno najvažniji - svi sanjaju utakmice pred punim tribinama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!