Kobayashi najbolji u Bischofshofenu

05.01.2022.

19:40

Autor: HRT/Hina

Ryoyu Kobayashi

Ryoyu Kobayashi

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

Japanac Ryoyu Kobayashi pobjednik je i trećeg natjecanja skijaša skakača novogodišnje turneje "Četiri skakaonice" koje je održano u austrijskom Bischofshofenu.


Nakon njemačkog dijela turneje i natjecanja u Oberstdorfu i Garmisch-Partenkirchenu, najbolji skijaši skakači su preselili u Austriju. Međutim, zbog lošeg vremena Innsbruck je otkazan, pa će Novogodišnja turneja okončati u Bischofshofenu.


Japanac je do treće uzastopne pobjede na turneji stigao skokovima od 137 i 137.5 metara ispred Norvežanina Mariusa Lindvika (137.5, 135.5) i njegovog sunarodnjaka Halvora Egnera Graneruda (135.5, 135.5).


Nakon prve serije u vodstvu je bio Lindvik skokom od 137.5m, dok je Japanac skočio pola metra manje. No, Kobayashi je u drugoj seriji skočio dva metra duže od Norvežanina i na koncu slavio sa 4.7 bodova više. Treći je bio Granerud sa skokovima od 135.5 m.

Kobayashi je današnjom pobjedom povećao prednost na turneji ispred Lindvikom na 17.9 bodova. Na treće mjesto se probio Granerud sa 38.7 bodova manje.


Slovenac Lovro Kos, koji je bio treći nakon prve dvije stanice, pao je u doskoku prve serije osvojivši tek 25. mjesto, što ga je u ukupnom poretku spustilo na sedmo mjesto.


U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Kobayashi sa 796 bodova, Nijemac Karl Geiger je drugi sa 725 bodova, a treće mjesto drži Granerud sa 533 boda.


Novogodišnja turneja "Četiri skakaonice" završava u četvrtak novim natjecanjem u Bischofshofenu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!