Knin dočekao svog sportskog diva - brončanog Josipa Teskeru

23.05.2022.

20:29

Autor: Petar Mikuličin/Dnevnik/IMS

Josip Teskera

Josip Teskera

Foto: HTV / HRT

Europsko prvenstvo u taekwondou Hrvatska je završila s osam medalja. Većinu su osvojili natjecatelji splitskog Marjana koji će sutra pozdraviti svoje medaljaše, a Knin je nakon olimpijskog zlata Matee Jelić i nakon ove smotre bio spreman za svečani doček. Zaslužio ga je Josip Teskera

Knin i Taekwondo klub Div dočekali su svojega sportskog diva - brončanog Josipa Teskeru. Dočeci sportaša na glavnom trgu postali su Kninjanima uobičajena praksa.

Josip Teskera

Josip Teskera

Foto: HTV / HRT

- Stvarno smo jedna odlična sredina u ovome sportu! Kako Matea, naravno, olimpijsko zlato prošle godine, ja sam isto prošle godine osvojio europsko U-21 srebro, rekao je osvajač europske bronce.


Josip je u Manchesteru došao do 23. medalje, ali prve velike među seniorima. Kninskom DIV-u to je 13. medalja na velikim natjecanjima. 


- Jako sam ponosan i sretan što su u tih 13 medalja tri moje! A i sam je pokazatelj koliko smo moćan i velik klub, dodao je Josip.


- Mi dokazujemo uporno da imamo uzrastima velike medalje - od kadeta, juniora i seniora, što danas nije lako. To znači da je dobra škola, tvornica talenata, rekao je trener Taekwondo kluba DIV Knin Dragan Pinjuh.


Knin se sve više promiče u hrvatsku prijestolnicu taekwondoa!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!