18:12 / 16.11.2018.

Autor: HRT

Kljaković-Gašpić hrvatski predstavnik za nove lidere u svijetu sporta

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Splitski jedriličar, 34-godišnji Ivan Kljaković Gašpić, izabran je za hrvatskog predstavnika na prestižnom međunarodnom edukacijskom programu za nove lidere u svijetu sporta.
Splitski jedriličar, 34-godišnji bivši olimpijac Ivan Kljaković Gašpić, izabran je za hrvatskog predstavnika na prestižnom međunarodnom edukacijskom programu za nove lidere u svijetu sporta (New Leaders Sport Leadership Programme), priopćio je Hrvatski olimpijski odbor.

Natječaj je organizirao Finski olimpijski odbor, uz potporu Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i Europskih olimpijskih odbora (EOO) te nacionalnih olimpijskih odbora Irske i Litve. 
U suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA), Hrvatski olimpijski odbor proveo je interni natječaj. Kontaktirano je 12 olimpijaca i olimpijki, a od onih koji su prihvatili kandidaturu, najbolje referencije ponudio je Ivan Kljaković Gašpić. Popularni Bambi se, nakon uspješne jedriličarske karijere, otisnuo u poslovne,  vode, pa je i taj angažman bitno pridonio njegovu izboru.
Među više od 50 kandidata iz 27 europskih država izabrano je po 15 sudionika i sudionica, a najpoželjniji su bili oni sa statusom olimpijaca koji su nedavno završili aktivnu sportsku karijeru, te nisu stariji od 40 godina. Nekad najbolji svjetski jedriličar u klasi Finn udovoljavao je svim potrebnim uvjetima. Izabran je u Top 15 muških sudionika, kako bi, nakon edukacije na trima radionicama i završnoj konferenciji tijekom 2019. godine, i u domovini mogao postati kreator promjena utemeljenim na vještinama dobrog upravljanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!