Kličko se prijavio u rezervni sastav ukrajinske vojske

02.02.2022.

19:38

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Vladimir i Vitalij Kličko

Vladimir i Vitalij Kličko

Foto: Gleb Garanich / REUTERS

Bivši boksački prvak u teškoj kategoriji Vladimir Kličko prijavio se u srijedu u rezervni sastav ukrajinske vojske, rekavši da ga je ljubav prema svojoj zemlji natjerala da je brani.

Prije nekoliko dana i njegov brat Vitalij, također bivši svjetski boksački prvak, a sada gradonačelnik Kijeva, poručio je kako će u slučaju ruskog napada na Ukrajinu aktivno sudjelovati u obrani.

- Jedan okrug odavde, moja djevojčica ide u školu. Škola je trenutno zatvorena jer su veleposlanici poslali svoje obitelji kući. Ljubav prema svom gradu, svom domu, svojoj obitelji, susjedima, mojoj kćeri me je danas dovela ovdje, da sam preuzeo ovu inicijativu i sada sudjelujem u ovoj teritorijalnoj obrani, rekao je Vladimir Kličko koji je zajedno s bratom bio nazočan na otvaranju centra za novačenje Teritorijalnih snaga obrane u glavnom ukrajinskom gradu.

Ukrajina se priprema za moguću vojnu ofenzivu nakon što je Rusija posljednjih tjedana okupila desetke tisuća vojnika u blizini ukrajinske granice, iako Moskva tvrdi kako ne planira invaziju.

Gradonačelnik Kličko je istaknuo kako se preferira diplomatsko rješenje sukoba s Rusijom, ali...

- Ako ne, moramo se pripremiti uzeti oružje u svoje ruke i braniti zemlju, istaknuo je Vitalij.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!