10:01 / 16.12.2020.

Autor: A.M./Hina

Kličko, Mayweather i Laila Ali ulaze u boksačku Kuću slavnih

Vladimir Kličko (Foto: Britta Petersen/Pool via REUTERS)

Vladimir Kličko (Foto: Britta Petersen/Pool via REUTERS)

Foto: - / REUTERS

Ukrajinski boksač Vladimir Kličko i Amerikanac Floyd Mayweather Jr. predvode generaciju novoizabranih stanovnika Međunarodne boksačke kuće slavnih.
Ukrajinski boksač Vladimir Kličko i Amerikanac Floyd Mayweather Jr. predvode generaciju novoizabranih stanovnika Međunarodne boksačke kuće slavnih, objavila je ova institucija sa sjedištem u gradiću Canastota u saveznoj američkoj državi New York.  
Vladimir Kličko će se tako naći uz starijeg brata Vitalija koji je 2018. postao prvim ukrajinskim boksačem uvrštenim u Međunarodnu boksačku kuću slavnih. Vladimir Kličko drži rekord u dužini boravka na svjetskom tronu, a naslov profesionalnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji držao je punih 12 godina i dva dana.
Floyd Mayweather Jr. iza sebe ima karijeru sa 50 pobjeda i bez ijednog poraza te 11 svjetskih naslova osvojenih u pet različitih težinskih kategorija.
Među onima koji će 2021. biti uvršteni u Kuću slavnih nalazi se i Laila Ali, kći boksačke legende Muhammada Alija, koja je bila neporažena u 24 profesionalne borbe.
Uz spomenute, tijekom svečanosti koje su planirane između 10. i 13. lipnja sljedeće godine, u Kuću slavnih će biti uvršteni još i olimpijski pobjednik te bivši svjetski prvak u srednjoj i poluteškoj kategoriji Amerikanac Andre Ward i američka boksačica Ann Wolfe, svjetska prvakinja u tri težinske kategorije.
Glasačko tijelo Međunarodne boksačke kuće slavnih čine članovi Američke udruge boksačkih novinara te skupina kroničara boksa, a nominirani za uvrštenje u Kuću slavnih trebaju dobiti najmanje 80 posto glasova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!