Klara Kovač - najveća nada dalmatinskog sporta

02.03.2020.

09:36

Autor: Mirta Šurjak/DJH/HRT

default error photo
Klara Kovač mogla bi nastaviti sjajnu rezultatsku tradiciju splitskog taekwondoa koje su desetljeće prije započele sestre Zaninović.
Klara Kovač. Dobro zapamtite to ime. 16-godišnja Splićanka,članica taekwondo kluba "Marjan" aktualna je europska doprvakinja za mlađe seniore, a nedavno je proglašena i najvećom nadom dalmatinskog sporta.

Najmlađa na europskom prvenstvu do 21 godine održanom u Švedskoj. I odmah je uzela srebro. Malo je nedostajalo do zlata, no i ovako uspjeh 16-godišnje Klare Kovač zlata je vrijedan.

- Nisam imala očekivanja. Presretna sam što sam osvojila medalju, ali uopće se ne sjećam kako sam došla do nje, kazala  je.

Očekuje je svjetsko juniorsko prvenstvo u listopadu u Sofiji. Stoga predaha nema. Trenira 2 puta na dan, a između toga mora i u školu: V. splitsku opću gimnaziju. Nije lako, no ona izvrsno usklađuje rezultate i u školi i na tatamiju.

- Stvarno je naporno. Ali izlaze mi profesori stvarno u susret, pogotovo kad sam na nekim natjecanjima, rekla nam je Klara.

Taekwondo klub "Marjan" pravi je rasadnik vrhunskih sportaša. U posljednjih 12 godina s najvećih natjecanja, odnosno europskih i svjetskih prvenstava, te Olimpijskih igara donijeli su čak 64 medalje. Zahvaljujući tome, taekwondo je posljednjih godina doživio pravi bum i postao drugi najmasovniji sport u gradu, odmah poslije nogometa.

Olimpijske igre u Parizu za 4 su godine. Ako ovako nastavi, Klara će bez sumnje tamo braniti boje Hrvatske i nastaviti sjajnu rezultatsku tradiciju splitskog taekwondoa koje su desetljeće prije započele sestre Zaninović.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!