Shiffrin u vodstvu, Popović deveta, Ljutić 14.

27.11.2022.

17:33

Autor: I.Ž.K./HRT

Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin

Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva via REUTERS

Nakon prve vožnje trećeg slaloma sezone Svjetskog kupa u američkom Killingtonu, hrvatska skijašica Leona Popović je na devetom, a Zrinka Ljutić na 14. mjestu.

S mnogo optimizma hrvatske skijašice su došle u Killington nakon nedavnog velikog uspjeha u finskom Leviju gdje su ostvarile odlične slalomske rezultate. Popović je tada bila šesta, a Ljutić sedma.

I sada su napravile dobru podlogu da možda još jednom obje završe među deset najboljih. Popović je ostvarila vrijeme 51.62, što je bilo sekundu i 27 stotinki slabije vrijeme od najbrže u prvoj vožnji, a to je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin.

Zrinka Ljutić je slabije odradila prvi dio svog nastupa, ali je imala najbolje vrijeme u posljednjem, četvrtom sektoru te drugu vožnju čeka s 14. mjesta. Ljutić je u odnosu na Popović imala 60 stotinki sporiji rezultat.

Vodeća je Shiffrin (50.35), a iza nje su Švicarka Wendy Holdener i Austrijanka Katharina Liensberger. Holdener zaostaje 21 stotinku, a Liensberger 22. Četvrta je Slovakinja Petra Vlhova za zaostatkom od 31 stotinke za Shiffrin.

Druga vožnja je u 19 sati. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!