Katarina Krišto brončana u Sofiji

11.02.2023.

19:45

Autor: K.L./Hina

Katarino Krišto

Katarino Krišto

Foto: Kostadin ANDONOV / EJU

Glavni bugarski grad Sofija ovog je vikenda domaćin European Opena u seniorskoj konkurenciji džudašica i džudaša, a hrvatska predstavnica Katarina Krišto osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 63 kilograma.

Na najnižem rangu turnira koji se boduje za Olimpijske igre nastupilo je 399 džudaša i džudašica iz 43 države. Prema Sofiji se uputilo i deset natjecatelja iz Hrvatske, tri seniora i sedam seniorki, a prvog dana natjecanja na strunjaču su izašle Tihea Topolovec (AJK Student) u kategoriji -57kg i Katarina Krišto (JK Dalmacijacement) u kategoriji -63kg.


Krišto je tijekom subote došla do same završnice natjecanja, odnosno, do borbe za broncu u kojoj je pobijedila Mađaricu Brigittu Vargu. Od samog početka vidjelo se da Krišto kontrolira borbu te je nešto malo prije treće minute borbe suparnicu primila u zahvat držanja te u konačnici pobijedila.


- Sretna sam i zadovoljna, vraćam se nakon dvije duge ozljede i ovo je jedan korak prema još većim postoljima. Jako sam zadovoljna sa svojim borbama, bilo je grešaka, sada je takav period, radim na tome da sve to popravim i da budem najspremnija i najbolja za Svjetsko prvenstvo koje nam slijedi u Dohi, kazala je Krišto.


Nakon što je prvo kolo bila slobodna Krišto je u eliminacijskim borbama bila bolja od Julije Hrebenožko iz Ukrajine i Ranie Drid iz Francuske dok je poražena od Španjolke Laure Vazques Fernandez.


Turnir u Sofiji ne donosi puno bodova za Olimpijske Igre, ali nekima su izuzetno bitni pa će osvajač zlatne medalje na ovom turniru osvojiti 100 bodova, dok na IJF Grand Prixu za isto mjesto dobije 700 bodova, a na IJF Grand Slamu 1000 bodova.


Tihea Topolovec upisala je poraz protiv Kristina Nisavić iz Srbije. U nedjelju nastupaju: Josip Bulić (-90kg), Zlatko Kumrić (-100kg), Marko Kumrić (-100kg), Anđela Violić (-70kg), Ivana Maranić (+78kg), Helena Vuković (+78kg), Ivana Šutalo (+78kg) i Tina Radić (+78kg).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!