17:44 / 05.03.2021.

Autor: A.M./Hina

Katar ipak želi Olimpijske igre 2032. godine

Khaslifa stadio u Dohi

Khaslifa stadio u Dohi

Foto: Anke Waelischmiller / DPA/PIXSELL

Katar je u petak ponovio svoju "potpunu opredijeljenost" za domaćinstvo Olimpijskih igara 2032. godine i to tjedan dana nakon što je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) australskom gradu Brisbaneu dodijelio preferencijalni status kandidature za organizaciju Olimpijskih igara za 11 godina.

MOO je najavio 25. veljače da će započeti "ciljani dijalog" s australskim kandidatom Brisbaneom, ali to nije obeshrabrilo Dohu i Katar.

Katarski olimpijski odbor je objavio da imamu ogromno iskustvo u domaćinstvu velikih sportskih događaja dodatno će se povećavati u godinama koje dolaze s Katarom sa FIFA Svjetskim prvenstvom u nogometu 2022. godine, Svjetskim atletskim prvenstvom 2023., svjetskim prvenstvu u judu 2023. i Azijskim igrama 2030. godine.

Uz Katar, Njemačka s regijom Sjeverna Rajna-Vestfalija izrazila je svoj interes za organizaciju OI 2032, ali na kraju je odustala, dok su navodno u utrci bili i Katar, Indija i Indonezija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!