21:26 / 15.12.2020.

Autor: Branko Dobrota/HRT/Sport

Karla Prodan - nova hrvatska sportska nada

-

-

Foto: - / -

Na splitskim Pujankama, trofejni klub priprema nove naraštaje vrhunskih sportaša. Džudo je mladim Splićankama sve zanimljiviji.
Kraj godine, uspjesima na europskom prvenstvu obilježili su gimnastičari, srebrima Tina Srbića, Filipa Udea i Aurela Benovića,  taekwondoaši  Matea Jelić srebrom te Marko Golubić i Toni Kanaet broncom.

Broncom se na europskom džudaškom prvenstvu u Pragu potkraj studenog okitila i Karla Prodan, i to samo nekoliko dana nakon što je u Poreču osvojila srebro na Europskom prvenstvu za mlađe seniore. Uz Barbaru Matić splitske Pujanke sada imaju novu džudašku zvijezdu koja konkurira za najbolju hrvatsku sportašicu godine.

Na splitskim Pujankama, trofejni klub priprema nove naraštaje vrhunskih sportaša. Džudo je mladim Splićankama sve zanimljiviji.

- U našem judo Klubu Pujanke, najviše su ženski uzrasti i tu imamo najbolje rezultate, ali ni momci ne zaostaju. Jako puno je djece koja treniraju judo, tako da perspektive ima, rekao je Vladimir Preradović, trener džuda, izbornik ženskih reprezentacija RH.

- Moja mlađa sestra je prva počela trenirat judo. Kad su treneri došli u moju školu na Mejašima, mama je rekla,,ajde ti sa sestrom, rekla je Prodan.

Ni pandemija nije omela Karlu na putu prema svjetskom džudaškom vrhu. Svakoga se dana priprema za Masters turnir, sraz najboljih 36 džudašica sa svjetske ljestvice poretka.

- Na kraju je ispalo sve super,odlično, ali ostatak kluba nije uspio trenirati na potrebnoj razini. Ipak, pojedini su rezultati vrhunski.

- Ima dva tjedna sam osvojila broncu na EU prvenstvu za seniore.Imam svjetsko zlato u kadetima, srebro u juniorima i zadnje sam u Poreču osvojila srebro.
Uz sportski život u čudnoj godini iz koje je izvukla najviše, Karla uspješno plovi i studentskim vodama.

- Osim juda, sam na trećoj godini menadžmenta na Pomorskom fakultetu u Splitu i mislim da mi je to dovoljna okupacija uz judo..

Nastavak odličnog puta i velikih mogućnosti, mogao bi Splićanku Prodan, dovesti i do Olimpijskih igara u Tokiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!