Kardašević osvojila dva zlata i postavila dva svjetska rekorda

16.06.2022.

09:04

Autor: I.L./HRT

Mirela Kardašević

Mirela Kardašević

Foto: - / privatni album

Naša najbolja roniteljica Mirela Kardašević na Svjetskom bazenskom prvenstvu u ronjenju od 10. do 16. lipnja u Beogradu postavila je dva nova svjetska rekorda, osvojila dvije zlatne medalje i jednu srebrnu.

Prvi dan Svjetskog prvenstva Mirela je nastupila u disciplini DNF (dinamika bez peraja) gdje je preronila 201 m što je bio svjetski rekord, međutim Poljakinja je srušila taj rekord i uzela zlatnu medalju. U disciplini DYNB (dinamika s bifin perajama) Mirela je osvojila zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord preronivši 250 m. U posljednjoj disciplini, DYN (dinamika s monoperajom) preronila je 275 m što joj je donijelo još jedno zlato i još jedan svjetski rekord.


- Konkurencija je bila vrlo jaka, najjača do sada, tako da su ova postignuće izrazito velika. Sav trud, rad i veliko odricanje se isplatilo. Još uvijek sam preplavljena emocijama jer je za mene ovo bilo najuspješnije Svjetsko prvenstvo do sada. Ovaj uspjeh je odraz upornosti, zdrave motivacije i velikog odricanja. Ne bih ovo postigla bez svoje obitelji i svojih sinova, trenera Ivana Drviša, kluba DPS i Slavena Cubrica. Svaki uspjeh je timski uspjeh i zato im svima hvala, rekla je Kardašević.

Hrvatska reprezentacija je najuspješnija u Beogradu. Hrvati su osvojili šest medalja na prvenstvu od kojih su tri zlata, dva srebra i brončana. Vanja Peleš je srebrni u dinamici bez peraja s preronjenih 226 m, Budimir Šobar zlatni u statici s 9 minuta i 12 sekundi i Boris Milošić brončani u statici s 8 minuta i 2 sekunde.


Mirelu sada očekuje kratki odmor i nakon toga kreću pripreme za dubinsku sezonu i Svjetsko dubinsko prvenstvo u listopadu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!