22:13 / 27.04.2019.

Autor: Lovorko Magdić/HRT

Karatistice zlatne na prvenstvu Balkana

Marina Barać, Sadea Bećirović, član stručnog stožera Davor Mrzak, Lucija Fučik, Lucija Čatlak (Foto: Hrvatski karate savez)

Marina Barać, Sadea Bećirović, član stručnog stožera Davor Mrzak, Lucija Fučik, Lucija Čatlak (Foto: Hrvatski karate savez)

Foto: - / -

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama u sastavu Marina Barac, Sadea Bećirović, Lucija Fučik i Lucija Čatlak osvojila je zlatnu medalju na prvenstvu Balkana.
Hrvatska ženska reprezentacija u borbama u sastavu Marina Barac, Sadea Bećirović, Lucija Fučik i Lucija Čatlak osvojila je zlatnu medalju na seniorskom prvenstvu Balkana u karateu u Čačku. U finalu su pobijedile Srbiju s 2:0. Prije toga eliminirali su BiH s 2:1, a istim rezultatom bile su bolje od Turske u polufinalnom dvoboju.
Naša je reprezentacija u Čačku osvojila ukupno 10 medalja - jedno zlato, dva srebra i sedam bronci.
Do srebrnog odličja stigli su Luka Kondić (-67 kg) i Sadea Bećirović (-68 kg), a osvajači bronce su hrvatska muška reprezentacija u katama i borbama, Vlatka Kiuk u katama, te u borbama - Nadja Hadžimuratagić (-55 kg), Hana Živković (-68 kg), Vladimir Gašpar (-60 kg) i Karlo Martić (-84 kg). Sudjelovalo je 256 natjecatelja iz 11 zemalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!