21:13 / 04.03.2018.

Autor: I.L.K./HRT/HKS

Karate: U Salzburgu zlatne Pehar i Hasani

Jelena Pehar sa zlatnom medaljom u Salzburgu

Jelena Pehar sa zlatnom medaljom u Salzburgu

Foto: - / -

Jelena Pehar je samo mjesec dana nakon juniorskog srebra na EP-u u prvom seniorskom nastupu u prestižnoj konkurenciji osvojila zlatno odličje.
Na natjecanju svjetske Serije A u karateu u Salzburgu hrvatski natjecatelji osvojili su dva zlata i jedno srebro.

U kategoriji do 50 kg Jelena Pehar u finalu je bila bolja od Japanke Kinatsu Endo sudačkim preglasavanjem nakon što u završnoj borbi nije bilo bodova. Prije toga Pehar je svladala predstavnice Konga, Francuske, Uzbekistana, Rumunjske i Turske. Jelena je samo mjesec dana nakon juniorskog srebra na EP-u u prvom seniorskom nastupu u prestižnoj konkurenciji osvojila zlatno odličje.

U kategoriji do 55 kg do prve stepenice pobjedničkog postolja stigla je i Alessandra Hasani, kojoj je također trebalo pet pobjeda do finala. Redom je bila bolja od natjecateljica iz Rusije, Njemačke, Danske, Makedonije i Azerbajdžana. Za zlato Hasani je bila uspješnija od Talijanke Lorene Busa 5-1.

Lucija Lesjak osvajačica je srebra u kategoriji iznad 68 kg izgubivši u finalu od Egipćanke Shymee Abujazed 2-0. Prije toga tatami su pognute glave napustile karatistice Rumunjske, Nizozemske, Italije, Danske i još jedna egipatska predstavnica u toj kategoriji.

Serija A drugo je najveće natjecanje u tom sportu tijekom sezone nakon Svjetske Premier lige, ne računajući Europska i Svjetska prvenstva. Sudjelovalo je 1596 sportaša iz 88 zemalja. Polovicom godine kreću i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020., na kojem će karate prvi put bio dio olimpijske sportske obitelji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!