Karate: Sportsko učilište promoviralo 52 trenera

21.12.2019.

23:01

Autor: L.M./HRT

default error photo
Svečana akademija u povodu stručnog osposobljavanja prve generacije trenera karatea.
U Zagrebu je održana svečana akademija u povodu stručnog osposobljavanja prve generacije trenera karatea.

Hrvatski karate savez osnivač je Sportskog učilišta, ustanove za obrazovanje odraslih u karate sportu. Ove godine nakon tri i pol godine rada obavljene su sve radnje kako bi projekt Sportskog učilišta u potpunosti zaživio. Diplome koje priznaje WKF Svjetska karate federacija na bazi potpisanog protokola o stjecanju trenerskih licenci WKF-a dobila su 52 trenera.

- Još 2000. godine ustanovili smo kroz naš Pravilnik da klub, a danas ih je 183, može postati član Saveza samo ako je glavni trener stručno osposobljena osoba. Mi se time ne odričemo naših partnera, Kinezioloških fakulteta u Zagrebu i Splitu. Jednostavno, bila nam je velika želja da naš trenerski kadar školujemo na najbolji mogući način, da naši predavači stave naglasak na ono što je važno za budućnost hrvatskog karate sporta. 2016. odlučili smo se za osnivanje Sportskog učilišta i rezultat svega upravo je današnja akademija, istaknuo je predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek.

- To je ono najvažnije - kad se naši treneri pojave na natjecanjima da su oni stvarno prezentacija našeg sporta u svijetu. Riječ je o tromjesečnom programu, ukupno 300 sati rada i zaokružuje kompletan rad naših trenera, naglasio je predsjednik Upravnog vijeća Sportskog učilišta Siniša Katavić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!