18:24 / 08.11.2018.

Autor: Lovorko Magdić/HRT

Karate, SP: Uspješne obje hrvatske reprezentacije u borbama

-

-

Foto: - / -

Hrvatska muška reprezentacija u borbama na startu ekipnih natjecanja lakoćom je izborila 2. kolo pobjedom protiv Hong Konga s 3-0.
Hrvatska muška reprezentacija u borbama na startu ekipnih natjecanja lakoćom je izborila 2. kolo pobjedom protiv Hong Konga s 3-0.

Uvjerljiv je bio Anđelo Kvesić pobjedom 6-0, istim ritmom nastavio je Zvonimir Živković (5-1), znatno više posla imao je samo Enes Garibović, ali ostvario je prvi bod, pa je konačnih 1-1 u tom dvoboju značilo i ukupnu pobjedu hrvatske vrste s maksimalnim rezultatom.

Ozbiljno smo pristupili ovom susretu i nisam sumnjao da neće biti povoljan rezultat. Njemačka sutra? I s njima isto – odgovorno, oštro i na pobjedu, istaknuo je zadovoljni izbornik muške reprezentacije u borbama Esad Garibović.

Puno više briga imao je njegov kolega u ženskoj selekciji Dragutin Galina, koji je do posljednjih trenutaka strepio za nastavak natjecanja. Zanimljivo, protivnik je bio isti – Hong Kong, na istom tatamiju (br. 3), isti, peti meč – prema redoslijedu.

Krenulo je impresivno, jer upravo je takav bio nastup Marine Barac, koja je izborila odlučujuću i visoku pobjedu 4-0. Ana Lenard pod dojmom jučerašnjeg  četvrfinalnog poraza u kategoriji do 61 kg neočekivano je izgubila (2-0), pa je Alessandra Hasani remijem (0-0) na ukupnu bodovnu razliku 4-2 hrvatskoj vrsti potvrdila sutrašnji nastavak, u kojem ih očekuje Izrael.

Mi smo ekipa, izuzetno je važna bila prva pobjeda, a i osobno mi je u Madridu na SP-u zapravo to bio prvi dan natjecanja
, rekla je Marina Barac nakon ukupne pobjede protiv Hong Konga.

Ekipe u katama mijenjale su postave u odnosu na proteklo razdoblje, što se očitovalo i na porazima u 1. kolu. Muška selekcija (Ivan Ermenc, Nikola Solomun, Moreno Emanuelle Pinter) izgubila je od Maroka s 5-0, a djevojke (Vlatka Kiuk, Nika Jukić, Sabina Petković) minimalno od Rusije s 3-2, čime su propustile prigodu natjecanje nastaviti u repasažu.

Pokazali smo vrlo dobru izvedbu, ali moglo je otići i u našu korist, naglasila je Vlatka Kiuk, a Nika Jukić podsjetila kako je ekipa čiji je član postala prije tri godine izgubila u 1. kolu EP-a, a dvije godine poslije na SP-u zauzela 5. mjesto i kako na osnovu toga vjeruje da će sadašnja ekipa ubrzo pokazati svoje prave vrijednosti. 16-godišnja Sabina Petković debitirala je na velikim natjecanjima kao i Moreno Emanuelle Pinter u muškoj konkurenciji.

Trećeg natjecateljskog dana održana su i natjecanja za osobe s invaliditetom. Od naših nastupili su Ivan Vuković i Miroslav Rakić predvođeni trenerima Danijelom Kufnerom i Domagojem Šusterom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!