14:06 / 22.07.2021.

Autor: A.M./Hina

Kanada i Australija na otvaranje šalju 10 posto sportaša

Mladi usamljeni navijač

Mladi usamljeni navijač

Foto: Molly Darlington / REUTERS/TPX IMAGES OF THE DAY

Kanada i Australija među najvećim su delegacijama na Olimpijskim igrama u Tokiju, no samo će manji dio njihovih sportaša sudjelovati na ceremoniji otvaranja OI-ja u petak.

Kanadske boje na OI u Tokiju branit će 370 sportaša, no samo će 30-40 sportaša biti na svečanosti otvaranja.


- Sportaši u selo stižu samo pet dana prije nego što se natječu, objavio je Kanadski olimpijski odbor (COC).


- To znači da je u selu manje sportaša. Međutim, naš fokus ostaje na sigurnosti i poštivanju slova i duha priručnika Tokija 2020.


Košarkašica Miranda Ayim i ragbijaš Nathan Hirayama bit će nositelji zastave najveće kanadske reprezentacije od Ljetnih igara u Los Angelesu 1984. godine.


Na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru na otvaranju je marširalo više od 12.000 sportaša i dužnosnika, ali uz drakonske mjere COVID-19 u Tokiju to će biti daleko manji broj.


Za Australiju, koja ima najveću delegaciju ikada na OI održanim u inozemstvu, na ceremoniji će se pojaviti samo 50-ak sportaša od 470 članova.


Šef tima Ian Chesterman rekao je sportašima da i dalje uživaju u trenutku unatoč nedostatku gledatelja i odsustvu uobičajene slavljeničke atmosfere na stadionu.


- Moja je uputa timu da uživaju. Samo uživajte u trenutku i upijajte ga, kazao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!