Kamp HVS-a okupio mlade uzdanice hrvatskog vaterpola

04.09.2022.

15:10

Autor: HRT/Hina

Hrvatske vaterpolistice

Hrvatske vaterpolistice

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

U sklopu Europskog vaterpolskog prvenstva te brojnih događanja unutar i izvan Spaladium Arene, posebnu pozornost privlači tradicionalni razvojni projekt Hrvatskog vaterpolskog saveza - Kamp za mlađe dobne uzraste.

Ovogodišnji je održan od 28. kolovoza do 2. rujna 2022. godine u gradu pod Marjanom i pod vodstvom trenera Nevena Kovačevića.


- Od 2012. godine imamo kontinuitet održavanja Kampa koji je iznimno važan projekt. Svake godine imamo ulaznu (od 12 godina) i izlaznu generaciju (od 14 godina). Inače, Kampovi su inicijalna nulta selekcija, ali su i od iznimne važnosti ne samo za regeneraciju natjecateljskih nacionalnih selekcija, nego i za socijalizaciju, zdravstveni aspekt djece i jedan kodeks ponašanja koji se u takvim grupama mora ispoštovati. Nama je cilj prije svega odgojiti tu djecu, dati im prave poruke da kasnije postanu punopravni članovi ovog društva i prijatelji vaterpola, istaknuo je voditelj Kampa Neven Kovačević.


Pod stručnim nadzorom ukupno 26 trenera podijeljenih u četiri kategorije, u Kampu je sudjelovalo 210 mladih vaterpolistica i vaterpolista. Svi treneri su uspješno odradili iznimno zahtjevan zadatak brinući o sigurnosti, treninzima i svim ostalim organizacijskim potrebama sudionika Kampa.


Mlade snage hrvatskog vaterpola bile su podijeljene u tri grupe: U12, U13 i U14. Nade (U12) su dječaci rođeni 2010. godine kojima je voditelj bio Boris Popović uz suradnju s ostalim trenerima. Zatim slijede mlađi kadeti U13 rođeni 2009. godine koje je vodio Marijo Oreb, a za izlaznu mušku kategoriju U14 brinuo je voditelj Bruno Sabioni. Upravo ta kategorija čini izlaznu nacionalnu selekciju, odnosno U15 reprezentaciju koju sljedeće godine očekuje nastup na Europskom prvenstvu.


Za ženski dio Kampa, brinuli su voditelji Alen Brakus i Marko Čurić uz suradnju s ostalim trenerima, a ove godine, Kamp je okupio 50-ak djevojčica od 2008. – 2011. godišta, što čini jednu četvrtinu od ukupnog broja djece koja su sudjelovala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!