11:10 / 04.03.2021.

Autor: Hina/HRT

Kalifornija otvara stadione za gledatelje

Stadion u Los Angelesu

Stadion u Los Angelesu

Foto: PIXABAY / -

Guverner američke savezne države Kalifornije Gavin Newsom najavio je mogući povratak gledatelja na utakmice Major League Baseball (MLB) kada u travnju krene sezona.

Naravno, u ograničenom broju.


- Radimo na konačnim detaljima, rekao je Newsom. - Usko surađujemo s Major League Baseball i ostalima iz cijelog spektra.


Tijekom cijele 2020. gledateljima je u Kaliforniji bio zabranjen dolazak na stadione zbog epidemije koronavirusa. Newsom i službenici javnog zdravstva dugo su govorili da će velika okupljanja poput sportskih događaja biti među posljednjim stvarima koja će vratiti u normalu.


Sada bi se to moglo promijeniti, iako ograničenim kapacitetom.


Iz Kalifornije dolazi pet MLB momčadi - Oakland Athletics, San Francisco Giants, San Diego Padres, Anaheim Angels i aktualni prvaci Los Angeles Dodgersi.


Ovoj vijesti raduju se i nogometni klubovi LA Galaxy i Los Angeles FC kojima sezona počinje 17. travnja.


- Nadamo se da ćemo moći djelomični otvoriti naš stadion, rekla je glasnogovornica Galaxyja Vicky Mercado za LA Times.


Predstavnici Galaxyja i LAFC-a prije nekoliko su dana izjavili kako čekaju upute iz ureda guvernera Gavina Newsoma i lokalnih zdravstvenih vlasti.


S padom broja zaraza COVID-19 i broja smrtnih slučajeva u cijeloj državi, ukinuta su neka ograničenja, ali okrug Los Angeles i dalje je u najrestiktivnijim pravilima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!