18:37 / 08.02.2020.

Autor: L.M./I.L.K./HRT

Kadetska i juniorska ekipa u katama brončana na EP u Mađarskoj

-

-

Foto: - / -

U borbama naši su juniori u tri navrata ostali nadomak brončanom odličju.
Hrvatska ženska selekcija u katama u sastavu Inga Grgić, Sabina Petković i Stela Horvat osvojila je brončanu medalju na EP u karateu u Budimpešti.

Kadetska i juniorska ekipa u odlučujućem dvoboju za odličje nadvisila je domaćina Mađarsku za 0,18 bodova i drugi put uzastopce u toj dobnoj kategoriji osvojila brončanu medalju. Prije toga bili su treći u kvalifikacijskoj skupini, i u polufinalnoj.

U borbama hrvatski reprezentativci u juniorskoj konkurenciji u tri navrata ostali su nadomak brončanom odličju. Petra Nuić u kategoriji do 59 kg pobijedila je Talijanku Sofiju Ferrarini 4-0, Gruzijku Ani Patrišvili 2-0, Slovenku Hanu Debeljak istim rezultatom, da bi uslijedio poraz od Francuskinje Emme Marie Elisabeth s 2-1 i u odlučujućem dvoboju repasaža za broncu od Austrijanke Hanne Devigli s 2-0.

Slično je prošla i Mia Greta Zorko u kategoriji +59 kg svladavši Srpkinju Tara Šćepanović 1-0, Čehinju Martinu Sachovu 2-0, a potom i izgubivši na sudačko preglasavanje od Bugarke Sanje Petkove, nakon što je borba završila bez bodova. U borbi za broncu uspješnija je bila Slovakinja Sara Krivdova s 3-2.

U pretposljednjoj borbi repasaža za broncu u kategoriji do 55 kg Noa Rumenjak ispao je od Portugalca Gabriela Paule s 2-1.

Na prvenstvu koje završava sutra sudjeluje 1155 natjecatelja iz 52 zemlje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!