20:07 / 04.05.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT

Jugaši odbili ući u bazen jer se Šibenčani nisu testirali, oglasio se HVS

Uoči dvoboja Juga i Solarisa

Uoči dvoboja Juga i Solarisa

Foto: Grgo Jelavić / PIXSELL

U 18 sati trebala je početi polufinalna utakmica prvenstva Hrvatske u vaterpolu između Jug Adriatic osiguranja i Solarisa, no Jugaši su odbili ući u bazen jer se Šibenčani nisu testirali na koronavirus.

Jugaši su odbili igrati jer se igrači Solarisa nisu testiralu na koronavirus uoči utakmice, i to zbog straha od moguće zaraze, jer je nekoliko vaterpolista Solarisa u međuvremenu bilo pozitivno.

Osim polufinalnog dvoboja u prvenstvu Hrvatske, Dubrovčane još čeka i završnica europske Lige prvaka te ne žele ništa riskirati. U domaćoj momčadi su uoči utakmice sa Solarisom odradili testiranje i svi su testovi bili negativni, te su isto očekivali i od gostiju.

Nakon nesvakidašnjih scena u Gružu oglasio se i Hrvatski vaterpolski savez koji je priopćio kako će se utakmica ipak odigrati večeras, i to s početkom u 20.30.

Priopćenje HVS-a donosimo u cijelosti:

"Danas, 04.05.2021. u 18 sati po rasporedu prvenstva trebala se odigrati polufinalna (jedna) utakmica PH (play off) u Dubrovniku između Jug AO – Solaris. Ista nije odigrana u zakazano vrijeme, tj., suci su odsvirali početak iste i nakon plivanja za loptu i kraj jer se u terenu u tom momentu nalazila samo momčad VK Solaris. Opunomoćenik utakmice je temeljem Pravilnika o vaterpolskim natjecanjima sačekao 15 minuta nakon čega je sucima dao znak za početak.

Naime, nesporazum se pojavio u načinu tumačenja da li uopće postoji obveza testiranja te usaglašavanja koje bi osobe eventualno mogle biti testirane u odnosu na to jesu li preboljeli Covid–19, jesu li cijepljeni, jesu li jednom ili dvaput cijepljeni itd. Epidemiologinja nije mogla u tom momentu na bazenu sa sigurnošću potvrditi tko bi se u odnosu na prethodno nabrojeno trebao testirati i da li je zadovoljavajući brzi antigenski test ili pak PCR.

U konačnici je dogovoreno (oba kluba) da svi igrači i treneri naprave brzi antigenski test kako bi se otklonila svaka sumnja oko zaraženosti nekog od igrača i trenera i oba kluba su suglasna da se utakmica uz suglasnost UO HVS-a ipak odigra.

Upravni odbor HVS-a je donio odluku:

- Svi igrači i treneri oba kluba (Jug AO i Solaris) su obvezni napraviti brzi antigenski test kako bi se stvorili uvjeti za odigravanje utakmice
- Utakmica će se odigrati istoga dana 04.05.2021. u 20.30. Službene osobe utakmice će biti iste (Rebić, Prančić, Tiozzo)".

Pobjednika utakmice Jug AO - Solaris u finalu čeka zagrebačka Mladost koja je u dvije utakmice bila bolja od splitskog Jadrana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!