18:39 / 18.03.2018.

Autor: I.Ž.K./HJS

Judo: Matić osvojila broncu u Jekaterinburgu

Foto: Marina Majorova/IJF

Foto: Marina Majorova/IJF

Foto: - / -

Najbolja hrvatska judašica Barbara Matić osvojila je broncu na Grand Slamu u Jekaterinburgu u kategoriji do 70 kilograma.
Najbolja hrvatska judašica Barbara Matić nastavila je niz medalja na najjačim svjetskim turnirima osvojivši broncu u kategoriji do 70 kg na Grand Slamu u Jekaterinburgu.

Nakon što je propustila Grand Prix u Maroku, gdje je medalju osvojila Ivana Šutalo, Matić je nastavila medaljaški niz u Jekaterinburgu. Ona je bila druga nositeljica, ali ju je u prvom nastupu iznenadila domaća predstavnica Kirejeva. Brzi prvi wazari uveo ju je u bespotrebnu nervozu, a zatim i drugo bacanje Ruskinje za odlazak hrvatske predstavnice u repasaž.

U repasažu je Matić Ruskinju Malcevu natjerala na tri kazne, a zatim se u borbi za broncu pojavila prava Barbara.

Upravo tako, protiv jake Mađarice Gercsak bila je to Barbara koju znamo i rekao bih glatko ipponom uzela medalju, prokomentirao je trener Vladimir Preradović, koji je unatoč činjenici da je naša judašica bila druga nositeljica u svojoj kategoriji, pozitivno zaključio: Ovo je treća medalja u nizu. Samo neka se tako nastavi.

U Rusiji su nastupili i Dominik Družeta (do 81 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg). Družeta je u prvom kolu ipponom svladao Armenca Hačatrjana, a zatim izgubio zbog tri kazne od domaćeg predstavnika Kabahirova. Kumrić je izgubio u prvom kolu ipponom od Estonca Minaskina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!