Josip Varvodić novi dopredsjednik Europskog plivačkog saveza

05.02.2022.

16:13

Autor: K.L./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Jurica Galoić / PIXSELL

Hrvatski predstavnik Josip Varvodić izabran je u subotu na kongresu Europskog plivačkog saveza (LEN) za jednog od pet dopredsjednika te organizacije.

Novi predsjednik postao je Portugalac Antonio Silva koji je dobio dobio 96 posto glasova. Riječ je o iznimno velikom uspjehu za hrvatski sport, ali i europsko plivanje u cijelosti.

Naime, upravo su Varvodić i Silva bili neopravdano suspendirani zajedno s hrvatskim i portugalskim plivačkim savezima od strane bivšeg vodstva LEN-a. Ta se suspenzija kasnije pokazala posve neutemeljenom i Međunarodni plivački savez FINA je zatražio njeno promptno ukidanje.

Izbor Varvodića i Silve na čelne pozicije LEN-a dokazuje kako su članovi krovne organizacije europskog plivanja suglasni s njihovom inicijativom za više transparentnosti u sportu, zbog koje su i inicijalno bili suspendirani.

- Zahvaljujem svima koji su podržali izbor Josipa Varvodića, a osobito našem prijatelju iz Hrvatskog vaterpolskog saveza Renatu Živkoviću. Čestitam svim novoizabranim dužnosnicima LEN-a. Želim im puno uspjeha u radu i realizaciju zajedničkih projekata, među kojima je zasigurno najvažniji Europe 4 All Acquatics, poručio je predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Vladislav Veselica.

Osim Varvodića, novi potpredsjednici LEN-a su Grk Kyriakos Giannopoulos, Šveđanin Christer Magnusson, Francuz Gilles Sezionale i Nijemac Marco Troll. Za glavnu tajnicu izabrana je Nizozemka Andida Bouma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!