08:53 / 25.09.2019.

Autor: I.L.K./HOO

Još jedno veliko priznanje za Franka Grgića

Franko Grgić (Ivo Cagalj/PIXSELL)

Franko Grgić (Ivo Cagalj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Franku Grgiću stigla je pozivnica za dolazak na izbornu svečanost u Varšavu.
Dvostruki dobitnik HOO-ove Nagrade Dražen Petrović, 16-godišnji splitski plivač Franko Grgić, izabran je u finalni izbor 9. izdanja Nagrade Piotr Nurowski, koju tradicionalno tijekom godišnjeg skupštinskog zasjedanja dodjeljuju Europski olimpijski odbori (EOO).

Stvara li se u Splitu novi Duje Draganja?


Tako će 26. listopada, na samom kraju dvodnevne 48. glavne skupštine EOO-a u Varšavi, nakon prezentacije petero finalnih kandidata, članovi skupštine izravnim glasovanjem odlučiti o najboljem europskom mladom sportašu/sportašici u 2019. godini.

I sama nominacija Franka Grgića u Top 5 mladih sportaša Starog kontinenta veliko je postignuće i iznimna čast, kako za našeg plivača, tako i za hrvatski sport, jer je pravo nominacije imalo svih 50 članica EOO-a.

Najboljeg hrvatskog mladog sportaša i najveću (mušku) nadu našeg sporta u 2019. godini te evidentnog olimpijskog kandidata za OI U Tokiju u dvije discipline (800 i 1500 m), za Nagradu Piotr Nurowski nominirao je početkom rujna Hrvatski olimpijski odbor.

Franku Grgiću stigla je pozivnica za dolazak na izbornu svečanost u Varšavu, na kojoj će se, između ostaloga, obilježiti i stoljeće od utemeljenja Poljskog olimpijskog odbora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!