Joković o oproštaju od Barakuda: Nisam odluku donio tek tako

18.12.2021.

21:43

Autor: A.M./HRT

Maro Joković

Maro Joković

Foto: HTV2 / HRT

Maro Joković oprostio se nedavno od hrvatske vaterpolske reprezentacije, kao i još nekoliko sjajnih vaterpolista koju su niz godina nosili Barakude. Prokomentirao je u razgovoru s Ivanom Dorianom Molnarom svoju odluku.

- Osjećam se dobro, u Jugu imamo mladu momčad i nove izazove koji mene iznimno vesele. No došao sam do faze kad sam rekao da ne mogu više na oba fronta dati maksimum, neki nivo igre koji bi ja htio i koji posebno traži reprezentacija. Dobro se osjećam i dajem u svom klubu maksimum i dalje, rekao je.


Kako je donio odluku o oproštaju?


- Odluka nije bila lagana, nisam je donio tek tako. Još nije od tada bilo niti jedno veliko natjecanje da bih mogao gledati reprezentaciju od kuće, vjerujem da kad to krene da će biti onda jedna posebna emocija.


Uz Xavija Garciju i Paula Obradovića, oprostili su se i kapetan Andro Bušlje, zamjenik kapetana Joković, te centar Luka Lončar.


- Mislim da je jedan olimpijski ciklus završio i vrijeme je za neke promjene u našoj reprezentaciji, kao što su u njih krenule i druge reprezentacije. To je jedan normalni ciklus, ovi momci koji su ušli umjesto nas već su duže vremena s nama, znaju kako reprezentacija funkcionira, poznaju sustav rada, neće tu biti neke velike promjene, jednostavno treba stvoriti jednu novu koheziju, jednu novu obitelj kakvu smo dosad imali, uvijek je bila dobra atmosfera i sa stožerom i među igračima i ne vidim razloga da sada bude drugačije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!