10:03 / 20.07.2019.

Autor: M.M./Hina

Jedrenje - počeo SP klase Laser Radial

Ilustracija (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Ilustracija (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Za svjetske medalje, ali i 10 viza za olimpijske igre borit će se i tri hrvatske predstavnice Sandra Lulić, Elena Vorobeva i Anđela De Micheli Vitturi.
U Japanu je počelo svjetsko prvenstvu u jedrenju klase Laser Radial za žene koje je ujedno i kvalifikacijska regata za olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Za svjetske medalje, ali i 10 viza za olimpijske igre borit će se 111 jedriličarki iz 49 zemalja svijeta među kojim i tri hrvatske predstavnice Sandra Lulić, Elena Vorobeva i Anđela De Micheli Vitturi.

Na uvodnoj regati najbolja je bila Lulić koja je zauzela 38. mjesto. Vorobeva je šest mjesta slabija, dok je De Micheli Vituri zauzela 95. mjesto.

U vodstvu je Šveđanka Josefin Olsson ispred Francuskinje Marie Bolou i Norvežanke Line Flem Host.

Nakon SP-a u Japanu posljednja mjesta za Tokio moguće je ostvariti na kontinentalnim kvalifikacijama zaključno do travnja 2020. ili u krajnjem slučaju pozivom komisje koja ima na raspolaganju dva mjesta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!