10:21 / 03.07.2020.

Autor: K.L./Hina

Jedan od najboljih boksača u povijesti se oporavio od koronavirusa

Ilustracija (Marko Lukunić/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Lukunić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Jedan od najboljih boksača svih vremena 69-godišnji Panamac Roberto Duran napustio je bolnicu u Panama Cityju nakon što se je oporavio od koronavirusa.
Jedan od najboljih boksača svih vremena 69-godišnji Panamac Roberto Duran napustio je bolnicu u Panama Cityju nakon što se je oporavio od koronavirusa.

- Bila je to borba vrijedna naslova svjetskog prvaka koju sam uspio dobiti uz veliku pomoć medicinskog osoblja. Ja sam bivši svjetski prvak, ali vi, liječnici i medicinske sestre, ste pravi prvaci borbe za život, objavio je Duran na Instagramu.

Roberto Duran, koji je za vrijeme boksačke karijere stekao nadimak "ruke od kamena", prije osam dana hospitaliziran je u bolnici u Panama Cityu sa lakšim simptomima koronavirusa. Njegov sin tada je izjavio da je to učinjeno iz preventivnih razloga, zbog njegove dobi i prijašnjih zdravstvenih problema s plućima.

U karijeri koja je trajala od 1968. do 2001. godine Roberto Duran je bio svjetski prvak u četiri kategorije - lakoj, velteru, polusrednjoj i srednjoj kategoriji. Odradio je 119 mečeva i upisao je 103 pobjede, od čega 70 nokautom. Završetak boksačke karijere objavio je u dobi od 50 godina.
 
I kao što je u teškoj kategoriji poznata trilogija Muhameda Alija i Joea Fraziera, gotovo jednak kultni status ima trilogija Roberta Durana i Amerikanca Sugar Ray Leonarda u velter i super-srednjoj kategoriji.

O Robertu Duranu i njegovom suparništvu sa Sugar Ray Leonardom 2016. objavljen je igrani film "Ruke od kamena" u kojem je Duranovog trenera Raya Arcela glumio legendarni Robert De Niro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!