07:40 / 24.03.2020.

Autor: M.M./Hina

Japanska Vlada i MOO počinju pregovore o odgodi Igara u Tokiju

Foto: REUTERS/Issei Kato

Foto: REUTERS/Issei Kato

Foto: - / REUTERS

Odgađanje Igara će biti udarac za domaćina, koji je u organizaciju uložio više od 12 milijardi američkih dolara.
Japanska Vlada i Međunarodni olimpijski odbor (MOO) započet će pregovoro o odgodi Olimpijskih igara u Tokiju za najviše godinu dana, objavile su dnevne novine Sankei, navodeći visokopozicioniranog dužnosnika Vlade kao izvor informacije.

Prema istom izvoru japanski premijer Shinzo Abe i predsjednik MOO-a Thomas Bach danas će telefonskim putem razgovarati o odgodi Igara koje su bile predviđene u terminu od 24. srpnja do 9. kolovoza.

Neimenovani dužnosnik izjavio je da će Igre "biti odgođene" te naveo da odgoda neće biti duža od godinu dana, što je jučer potvrdio i član MOO-a Dick Pound.

Odgađanje Igara će biti udarac za domaćina, koji je u organizaciju uložio više od 12 milijardi američkih dolara, a velike iznose su uložili i mnogobrojni pokrovitelji te nositelji prava televizijskih prijenosa.

Pronalaženje novog datuma neće biti nimalo jednostavno, jer će se u bogatom kalendaru morati pronaći mjesta za Olimpijske igre na kojima će se tisuće sportašica i sportaša nadmetati u 33 sporta.

Za 2021. već je prije odgođen nogometni EURO, a predviđena su mnoga svjetska i kontinentalna natjecanja u ostalim sportovima. No, za očekivati je da će se mnoge međunarodne federacije povesti primjerom atletskih čelnika, koji su već najavili da su spremni promijeniti termin Svjetskog atletskog prvenstva koje bi trebalo biti održano u Eugeneu, u američkoj saveznoj državi Oregon, od 6. do 15. kolovoza 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!