Japanska gimnastičarka prekinula karijeru u 21. godini

23.03.2022.

12:54

Autor: K.L./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Juice Dash / Shutterstock.com

Japanska gimnastičarka Hitomi Hatakeda najavila je prekid karijere sa samo 21 godinu nakon što je prošle godine pretrpjela ozljedu kralježnice od koje se još uvijek nije oporavila, što je umanjilo njezinu motivaciju tijekom pandemije koronavirusa.

Hatakeda je teško pala tijekom Svjetskog prvenstva 2021. u Kitakuyshuu pri čemu je ozlijedila kraljžnicu.

Bolnicu je napustila tjedan dana nakon pada uvjerena kako će nastaviti karijeru. Međutim, u utorak je na Instagramu najavila povlačenje, navodeći svoju ozljedu kao glavni razlog za umirovljenje. Gimnastičarka i dalje ima problema s leđnom  moždinom i vratnim kralješcima.

- Imala sam toliko sjajnih iskustava za koja nisam mislila da je moguće kada sam počela gimnastiku, napisala je, izrazivši "svoju zahvalnost" ljudima koji su joj pružili podršku.

Hatakeda je bila dio japanske ženske reprezentacije koja je prošle godine osvojila peto mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Njezin otac Yoshiaki, bivši gimnastičar, osvojio je brončanu medalju u muškoj ekipnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!