13:30 / 14.04.2020.

Autor: K.L./Hina

Japanci nemaju pričuvni plan u slučaju nove odgode Olimpijskih igara

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Foto: - / -

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju priopćili su u utorak da nemaju "pričuvni plan" u slučaju nove odgode Igara.
Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju priopćili su u utorak da nemaju "pričuvni plan" u slučaju nove odgode Igara ako se situacija s koronavirusom dotad ne riješi.

Olimpijske igre u Tokiju trebale su se održati od 24. srpnja do 9. kolovoza, ali su zbog pandemije odgođene za sljedeću godinu, od 23. srpnja do 8. kolovoza.

- Idemo ka novom cilju i sljedećoj godini. Nemamo plan B, kazao je glasnogovornik Organizacijskog odbora Masa Takaya, kazavši da unatoč sve većem broju smrtnih slučajeva u Japanu zasad nije upitno da će se Igre održati za 15 mjeseci.
Nedavno je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, upitan o mogućoj novoj odgodi Igara, kazao "kako su organizatori i japanski premijer Shinzo Abe nagovijestili da neće moći organizirati Igre u slučaju da ne bude održane ni 2021".

Japanci su priopćili kako su već potrošili 12.6 milijardi dolara, od čega su 5.6 milijardi dali sponzori, no procjenjuje se da će zbog odgode troškovi biti dvostruko veći.

Na Olimpijskim igrama bi sudjelovalo oko 11.000 sportaša i 4.400 paraolimpijaca, uz brojne trenere i članove stručnih stožera te predstavnike 206 nacionalnih olimpijskih odbora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!