Janica Kostelić za HRT o Zubčiću, hrvatskom skijanju i Đokoviću

03.03.2020.

19:20

Autor: M.Z./T.D./HRT

default error photo
Teško se sjetiti posljednjeg javnog istupa Janice Kostelić, no uspjeh Filipa Zubčića najbolju je hrvatsku sportašicu svih vremena ponukao da svoju radost podijeli i s većim auditorijem.
Teško se sjetiti posljednjeg javnog istupa Janice Kostelić, no uspjeh Filipa Zubčića najbolju je hrvatsku sportašicu svih vremena ponukao da svoju radost podijeli i s većim auditorijem, a ne samo s malenim Oskarom zbog kojeg se povukla iz javnosti i svim srcem uživa u majčinstvu.

Filip Zubčić prvi je Hrvat koji se domogao pobjede u veleslalomu i jučerašnjim drugim mjestom stigao je na samo 26 bodova zaostatka u lovu na Mali kristalni globus. Osoba koja u svojim vitrinama drži čak 10 globusa raznih veličina ima jednostavno objašnjenje Zubčićeva uspjeha.

- On je veliki radnik i izuzetno je zaigran, što mislim da je super samo je sad malo odrasliji i vjerujem da može tu svoju zaigranu stranu staviti pod kontrolu kad je potrebno. Mislim da treba imati sreće, ako si dovoljno uporan  uspjeh je nusproizvod pravilno organiziranog djelovanja, kaže Janica Kostelić.

Najljepši nusproizvod u rukama Filipa Zubčića bio bi kristalni globus, a ako netko zna kakav je to osjećaj, onda je to Janica.

- To se ne može opisati, to se mora doživjeti, dodaje Janica Kostelić.

Vjerujemo da će Filip to ubrzo doživjeti, a Janica će pak još pričekati da maleni Oskar naraste kako bi ga podučila tajnama bijelog sporta.

- Mali Oskar još nije bio na skijama. Ima vremena. Neka se dijete zabavlja dječjim radostima koje priliče njegovoj dobi.

Janica ističe kako je super biti majka, da uživa u toj ulozi.

A odlična je i Janičina reakcija na želju najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića da se upozna s njom i njezinim bratom. Promptno je snježna kraljica ponudila skijaške lekcije teniskom asu.

- Ja odgovor natrag nisam dobila. Novak je oduvijek meni bio sportaš i osoba po onome što se vidi u javnosti kao pozitivna i šaljiva, a u drugu ruku vrlo ozbiljan u onome čime se bavi tako da bi ga sigurno voljela upoznati. 

Janica Kostelić ističe kako je politička scena ujedinjena, nema tu animoziteta, suparnici na terenu te kako joj politički život ne nedostaje.    Pogledajte cijeli razgovor!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!