Jamajka na Olimpijskim igrama prvi put u povijesti s tri bob posade

18.01.2022.

11:42

Autor: K.L./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Jeff Smith - Perspectives / Shutterstock

Jamajka će biti predstavljena na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu (4.-20. veljače) prvi put u svojoj povijesti s tri bob posade, objavio je u ponedjeljak Olimpijski odbor Jamajke.

- Bit će to vatra na ledu. Imamo četverosjed, dvojac i ženski samac, napisao je tim Jamajke na svom Twitter računu, dodavši kako se Jamajka  također može nadati i sudjelovanju četvrte posade jer je ženski dvojac u statusu prve zamjene. Jamajka je ušla u povijest na Zimskim olimpijskim igrama 1988. u Calgaryju u Kanadi, sudjelujući po prvi put u bobu, a taj podvig je inspirirao film "Rasta Rockett-Cool Running", koji je doživio veliki uspjeh.

Član te legendarne posade, Chris Stokes, sada je predsjednik Jamajčanskog bob saveza i mora se prihvatiti drugačije vrste izazova posebice financiranja nove opreme i vrlo skupih bobova.

Olimpijski odbor Jamajke od kraja studenog pokušava prikupiti 194.000 dolara (170.200 eura) za te potrebe putem internetske operacije financiranja, ali dosad je prikupljeno samo 4000 dolara.

- Naši sportaši su jake volje, vrijedni, izdržljivi i talentirani kao i svi drugi, ali bez vrhunskog boba nikada neće moći ostvariti svoj potencijal, stoji na stranici za prikupljanje sredstava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!