Jakobsen više nije u komi, Gruenewegen se ispričao

07.08.2020.

17:27

Autor: I.Ž.K./Hina

default error photo
Dva dana nakon teškog pada na utrci u Poljskoj, nizozemski biciklist Fabio Jakobsen više nije u komi i uskoro bi mogao biti otpušten na kućno liječenje.
Nizozemski biciklist Fabio Jakobsen izašao je iz kome dva dana nakon teškog pada u završnici prve etape Tour of Poland u Katowicama  i mogao bi uskoro biti otpušten na kućno liječenje, objavili su organizatori utrke u petak. 

-
Imamo dobre vijesti iz bolnice u Sosnowiecu. Fabio Jakobsen je sada izvan kome i njegovo opće stanje je dobro, napisali su organizatori na Twitteru.

- Pacijent je svjestan, reagira na upite, diše samostalno sve je normalno, kazao je poljskim medijima Pawel Gruenpeter, zamjenik ravnatelja bolnice Sosnowiec. Dodao je da bi pacijent sada trebao proći medicinsku rehabilitaciju prije povratka kući.

- Ako je preživio onakav pad, sigurno će se vratiti sportu jer nema neuroloških simptoma, dodao je Grunpeter.

Jakobsen je nastradao u ciljnom sprintu kada kada ga je sunarodnjak Dylan Groenewegen nesportski izgurao sa staze. 

Groenewegen, koji je i sam pao prilikom sprinta, imao je operaciju zbog slomljene ključne kosti, a u četvrtak se ispričao.

- Ne mogu pronaći riječi kojima bih opisao koliko mi je žao Fabija i ostalih koji su pali ili pogođeni. Trenutno je najvažnije Fabiovo zdravlje. Na njega stalno mislim cijelo vrijeme, napisao je Groenewegen na društvenim mrežama.

Unatoč isprici, šef ekipe Deceuninck Patrick Lefevre objavio da je podnio prijavu protiv Groenewegena Međunarodnoj biciklističkoj federaciji (UCI), kao i policiji u Poljskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!