Jaka konkurencija na Karate Top Tenu

14.10.2021.

21:27

Autor: Hrvoje Hrengek/Dnevnik/Sport/HRT/I.L.

Anamarija Križan

Anamarija Križan

Foto: Dnevnik / HRT

Već tradicionalno, Zagreb Karate Fest - Top Ten okupit će ponajbolje svjetske karatistice. Nastupit će deset aktualnih osvajačica odličja sa Svjetskog i Europskog prvenstva te četiri hrvatske natjecateljice.

- Čak će biti i jedna od osvajačica olimpijske medalje. Također, svi se spremamo za Svjetsko prvenstvo u Dubaiju koje se bliži uskoro. Svi su u treninzima, spremni, treniraju tako da će biti dosta dobro pripremljene sve natjecateljice, rekla je Anamarija Križan.

- S obzirom na to da se radi o jedinstvenoj i najjačoj karate manifestaciji za žene u svijetu, sve karatašice su oduševljene natjecanjem i gostoprimstvom, rekao je utemeljitelj turnira Karate Top 10 Novica Bogdanović.

Novica Bogdanović

Novica Bogdanović

Foto: Dnevnik / HRT

Iako nastupaju kod kuće, naše predstavnice, nažalost, neće osjetiti atmosferu domaće publike. Kao i lani, zbog epidemioloških mjera, 19. Top Ten održat će se bez gledatelja. Ali jaka konkurencija već je velika motivacija za naše karatistice.

- Velika je prilika za nas koje dosad nismo nastupale. Prije smo to gledale na televiziji i nadale se da ćemo i mi jedan put nastupiti i evo, pružila nam se prilika, dodala je Križan.

- Nadamo se da će ovaj veliki pehar uspjeti osvojiti predstavnica iz Hrvatske, rekao je Bogdanović.

Snimku natjecanja možete pogledati u nedjelju u 18.40 na našem Drugom programu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!