18:37 / 22.11.2021.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Jacobs izazvao Bolta

Usain Bolt

Usain Bolt

Foto: John Sibley / Action Images via Reuters

Talijanski sprinter Lamont Marcell Jacobs, olimpijski prvak na 100 metara iz Tokiju, uputio je izazov atletskoj legendi, umirovljenom Usainu Boltu, koji je nedavno tvrdio da je on lako mogao pobijediti u utrci u Tokiju.

- Ti si moj heroj, hvala ti na svemu, ali si također rekao da si siguran da ćeš pobijediti, pa sam spreman za izazov, napisao je Marcell Jacobs na svom Instagram računu u nedjelju.

- Predlažem da počnemo s dobrotvornom akcijom koja se sastoji od utrke koju obično vježbaju djeca. U Italiji se naziva rubabandiera gdje se dvije skupine djece natječu u štafetnom trčanju po zastave, koje se nalaze na deset ili dvadeset metara. Uzmi svoju ekipu i dođi, napisao je Jacobs u prijateljskom tonu.

Prije tjedan dana, Usain Bolt je tvrdio da je mogao pobijediti u utrci na 100 metara u Tokiju i biti brži od Jacobsovih 9.80 sekundi. Jamajčaninov osobni i svjetski rekord iznosi 9.58 sekundi.

Bolt (35) se povukao nakon Svjetskog prvenstva 2017. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!