08:45 / 01.04.2020.

Autor: A.M./HRT

Ivica Kostelić ne staje s novim pothvatima: Sam preko Atlantika

-

-

Foto: - / -

Ivica Kostelić jedan je od rijetkih vrhunskih sportaša koji se i nakon uspješne sportske karijere odlučio na niz avantura, umjesot za miran život.
Ivica Kostelić jedan je od rijetkih vrhunskih sportaša koji se i nakon uspješne sportske karijere odlučio na niz avantura, umjesto za miran život.

- Ove sezone prvi put jedrim na Atlantiku, ima nekoliko regata od petog do devetog mjeseca. Prvi put se uppznajem s uvjetima na Atlantiku. Cilj mi je sudjelovati na solo Trans-Atlantik regati, najavio je u emisiji "Klub 7" Kostelić , kojemu je dosad najveća avantura bio prelazak Grenlanda.

- Planirali smo da ekspedicija bude gotova za 20 dana. No dogodili su se loši uvjeti, prelazili smo znatno manje distance od planiranih i na kraju smo se našli u situaciji da imamo hrane za četiri dana i više od 100 kilometara do cilja. Vremenska prognoza bila je loša, a imali smo već i smrzotine. Očekivali smo lakši prelazak. Zbog ozeblina smo išli u barokomoru. Ja nisam imao većih problema, a moj partner izgubio je nažalost dio prsta na ruci. U medijima se spominjalo da je to bila smrtno opasna situacija, ali to je izmišljotina, kaže Ivica.


Cijeli razgovor s Ivicom Kostelićem pogledajte u videu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!