19:18 / 03.03.2019.

Autor: A.M./HRT

Ivančević sedma, Visser europska prvakinja na 60 s preponama

Andrea Ivančević (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Andrea Ivančević (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska atletičarka Andrea Ivančević zauzela je s vremenom 8.14 sekundi posljednje, sedmo mjesto u finalu discipline 60 metara s preponama na EP-u u Glasgowu.
Hrvatska atletičarka Andrea Ivančević zauzela je s vremenom 8.14 sekundi posljednje, sedmo mjesto u finalu discipline 60 metara s preponama na Europskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu. EP atletika: Muir ponovno dvostruka zlatna

Nova europska prvakinja je Nizozemka Nadine Visser, koja je istrčala dionicu u vremenu 7.87, druga je Njemica Cindy Rolederer sa 7.89, a treća Bjeloruskinja Elvira Herman (8.00)

Hrvatska atletičarka je u finalu ove disicipline nastupila i 2015. godine u Pragu, kad je osvojila sedmo mjesto. U Glasgowu se u finale plasirala istrčavši jutros u polufinalu vrijeme 8.07 sekundi, osvojila je četvrto mjesto u svojoj skupini te se kao osma plasirala u finalnu utrku, u kojoj je, nažalost, ostvarila svoj najslabiji rezultat natjecanja - u subotnjim je kvalifikacijama trčala 8.10, a u nedjelju ujutro je u polufinalu ostvarila vrijeme od 8.07 sekundi.
U finalu je nastupilo samo sedam atletičarki jer je najbolja iz polufinala Mađarica Luca Kozak odustala zbog ozljede.
Screenshot HRT

Screenshot HRT

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!