Ivana i Josipa Jurković: Imamo još puno prostora za napredak

13.08.2022.

14:06

Autor: I.Ž.K./HRT

Ivana i Josipa Jurković

Ivana i Josipa Jurković

Foto: HRT / -

Sestre Ivana i Josipa Jurković zauzele su izvrsno peto mjesto u A finalu Europskog prvenstva u Münchenu u konkurenciji dvojaca bez kormilara. 

U cilj su ušle s vremenom 7:48.96 ostavivši iza sebe svoje konkurentice još iz mlađih dana, Grkinje Evangeliu Fragkou i Christinu Ioanna Bourmpou koje su zauzele posljednje mjesto.

Ovo je sjajan uspjeh za naše veslačice koje svojim konstantnim trudom i radom idu prema tome da postanu prva ženska veslačka posada na Olimpijskim igrama u povijesti Hrvatske.

U razgovoru za HRT pogledajte njihove dojmove nakon finalne utrke u Münchenu.

- Stvarno smo zadovoljne nastupom iako znamo da možemo i bolje i da imamo puno prostora za napredak i za rad. Ovo je samo uhodavanje i ulazak u seniorsku razinu, izjavila je Ivana Jurković.

- Ja sam prezadovoljna, to su vrhunske ekipe, vidjele smo da se možemo s njima natjecati, nedostaje nam još kilometara, ali nadam se da će se to dogodine izjednačiti i da ćemo im biti pravi konkurenti, rekla je Josipa Jurković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!