14:25 / 29.10.2018.

Autor: I.L.K./HRT

Ivana Brkljačić u Izvršnom odboru Euromeetingsa

Ivana Brkljačić (Slavko Midzor/PIXSELL)

Ivana Brkljačić (Slavko Midzor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Direktorica Hanžekovićeva memorijala Brkljačić izabrana je u Izvršni odbor Euromeetingsa, organizacije koja zastupa 40 atletskih mitinga u Europi.
Direktorica Hanžekovićeva memorijala Ivana Brkljačić izabrana je u Izvršni odbor Euromeetingsa, organizacije koja zastupa 40 atletskih mitinga u Europi, uključujući i sve europske mitinge Dijamantne lige.

Ovo je još jedno priznanje Hanžekovićeva memorijalu koji je već niz godina među najboljim svjetskim atletskim mitinzima. Hanžek je trenutno u kategoriji IAAF World Challenge mitinga, što je rang odmah iza Dijamantne lige, a Brkljačić je na čelu zagrebačkog mitinga već 10 godina.

Zahvaljujući Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću, Memorijal Borisa Hanžekovića je pozicioniran u samom vrhu liste svjetskih mitinga. Radujem se da je i na ovaj način miting dobio priznanje za svoju kvalitetu i nadam se da će Hanžekovićev memorijal i dalje rasti, rekla je Ivana Brkljačić.

Uz Brkljačić u novom Izvršnom odboru su još i novi predsjednik Alfons Juck (Ostrava), Cedric Van Branteghem (Bruxelles), Jari Salonen (Turku), Jacky Delapierre (Lausanne), Johan Engberg (Karlstad), Hans Klosterman (Hengelo), Marc Corstjens (Heusden/Liege), Marc Osenberg (Düsseldorf) i Spencer Barden (London/Birmingham).

Dosadašnji predsjednik Euromeetingsa bio je Rajne Söderberg iz Stockholma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!