Europski prvak Šapina: Za ono što želiš ništa nije teško

25.06.2022.

12:05

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/I.Ž.K./HRT

Ivan Šapina

Ivan Šapina

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Nakon gotovo tri godine i pauze zbog pandemije koronavirusa u Zagrebu je održan turnir u taekwondou Croatia Open G2 kategorije. Natjecatelji Marjana bili su raspoloženi osvojivši devet zlata, dva srebra i tri bronce kao i dva pehara za ekipni poredak. U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovao je Zagrepčanin Ivan Šapina iz splitskog Marjana, novi prvak Europe u taekwondou u kategoriji do 87 kilograma.

Šapina je objasnio zašto je odabrao splitski klub Marjan za nastavak svoje karijere. 

- Sve je krenulo mojom šansom za kvalifikacije za Olimpijske igre, jer to je klub koji mi je mogao pružiti najbolje uvjete, najbolje sparing partnere, najbolje trenere i sve što ide uz to, tako da uz njihovu pomoć, to je jedno veliko zajedništvo, sam se uspio kvalificirati na te Olimpijske igre. 

Olimpijac iz Tokija tijesno je poražen u četvrtfinalu i medalja mu je ostala izvan dometa, no sada se polako okreće kvalifikacijama za Pariz 2024.

- Prošlo je malo manje od godinu dana od tih nesretnih, moglo bi se reći, Olimpijskih igara. Medalja je bila vrlo blizu, prolaze mi te borbe kroz glavu i šansa koju sam imao. Žao mi je da sam završio bez medalje, ali danas mi je to samo motiv više. Medalja je bila vrlo blizu, ali nemamo vremena za čekanje, već smo u punoj spremi za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u 11. mjesecu, a tako i za Pariz za koji sada imamo godinu dana manje za skupljati bodove zbog te godine kasnije kada su bile Olimpijske igre. 

Iako skroman, Šapina ima vrlo velike apetite što se sporta tiče.

- Cilj su isključivo natjecanja na najvišem nivou i naravno zlato, kratko je objasnio Ivan Šapina i dodao kako mu je najveća podrška njegova obitelj, trener i prijatelji.

Pogledajte cijeli razgovor!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!