22:48 / 12.01.2019.

Autor: L.M./HRT

Ivan Kvesić pobjednik, Anđelo Kvesić drugi na Grand Prix Croatia

Pobjedničko postolje u Samoboru

Pobjedničko postolje u Samoboru

Foto: - / -

Aktualni svjetski prvak osvojio je novčanu nagradu od dvije tisuće eura.
Ivan Kvesić pobjednik je najatraktivnijeg dijela 28. Grand Prix Croatia u karateu u Samoboru. U seniorskim borbama izborio je završni dio u kojem je u konačnici trijumfirao i osvojio novčanu nagradu od dvije tisuće eura.

Aktualni svjetski prvak u kategoriji do 84 kg u finalnoj seriji svladao je Anesa Čonga iz Bosne i Hercegovine s 5-1, sudačkim preglasavanjem 5-0 bio je bolji i od Makedonca Petra Zaborskog, a bez bodova završila je i borba protiv brata Anđela koju je u konačnici dobio, jer je u sudačkim zastavicama bilo 4-1.

Anđelo je osvojio srebrno odličje, budući da je slavio protiv Makedonca Zaborskog 4-0, a drugo mjesto potvrdio je pobjedom nad Anesom Čongom iz BiH. Borba je završila 2-2, ali je naš reprezentativac osvojio prvi bod u dvoboju.

Tomislav Stolar u seniorskim katama osvojio je broncu, u završnom nastupu pobijedivši Slovenca Juliana Enrika Smoligu s 3-2.

Večernjoj seniorskoj završnici u do posljednjeg mjesta ispunjenoj sportskoj dvorani u Samoboru medju ostalima nazočan je bio i japanski veleposlanik u našoj zemlji Keiji Takiguchi.

Niz medalja za hrvatske predstavnike u raznim dobnim kategorijama na najpoznatijoj godišnjoj međunarodnoj sportskoj priredbi u Samoboru, na kojoj u tri natjecateljska dana ove godine ukupno sudjeluje 1618 karatista iz 24 zemlje.
Braća Kvesić u međusobnom ogledu

Braća Kvesić u međusobnom ogledu

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!