16:48 / 30.09.2020.

Autor: I.L./Hina

Ivan Kvesić na zatvaranju Europskog tjedna sporta

Ministrica Nikolina Brnjac

Ministrica Nikolina Brnjac

Foto: - / -

"Školicom" i crtićem za najmlađe završen Europski tjedan sporta.
Crtanjem popularne dječje igre "školica" i lansiranjem po školama sportskog crtića za najmlađe, Ministarstvo turizma i sporta u srijedu  je označilo završetak Europskog tjedna sporta, koji se u Hrvatskoj održao po šesti puta od 23. do 30. rujna.

Ministarstvo turizma i sporta priopćilo je da je na njihovu inicijativu poznati autor hrvatske graffiti i street art scene Slaven Kosanović Lunar na pločniku zagrebačkog Zrinjevca ocrtao #BeActive školicu, kao trajan podsjetnik svima koliko je važno biti tjelesno aktivan. "Školicu" je prvi isprobao svjetski prvak u karateu Ivan Kvesić, ambasador Europskog tjedna spota.

Ovime je obilježen školski dan u sklopu Europskog tjedna sporta. Školski dan ove se godine zbog epidemiološke situacije nije mogao održati u istom obliku kao inače, stoga je Ministarstvo odlučilo izraditi edukativan crtić koji promiče vježbanje za najmlađe i poslati ga svim školama u Hrvatskoj. U tri minute crtić demonstrira osnovne vježbe za učenike koje mogu izvoditi u svojim učionicama.

- Željeli smo i ove godine ukazati učenicima na važnost tjelesne aktivnosti, pa smo s obzirom na pandemiju Covida-19 pronašli siguran način da ih uključimo, a s ciljem da budu aktivni cijele godine. Naš slogan #BeActive tu je da motivira svakoga od nas svakoga dana, a mi smo kroz ovaj tjedan pokušali pronaći nove mogućnosti za bavljenje tjelesnom aktivnošću za svu populaciju, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!