17:51 / 21.09.2020.

Autor: A.M./Hina

Ivan Kvesić još čeka potvrdu plasmana na Olimpijske igre

Ivan Kvesić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Ivan Kvesić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski karatist Ivan Kvesić je već jednom proslavio plasman na Olimpijske igre, ali s obzirom na odgodu i dovršetak kvalifikacijskog procesa zbog pandemije to još uvijek nije u potpunosti sigurno.
Hrvatski karatist Ivan Kvesić, koji je već jednom proslavio plasman na Olimpijske igre, ali s obzirom na odgodu i dovršetak kvalifikacijskog procesa zbog pandemije koronavirusa to u ovom trenutku još uvijek nije u potpunosti sigurno, trenutačno se nalazi na pripremama sa seniorskom reprezentacijom za predstojeća natjecanja.
- Još uvijek prema sadašnjim okolnostima imam plasman na OI u Tokiju, ali morat ću pričekati još dva kvalifikacijska turnira za potvrdu nečeg što sam već vjerovao da je u potpunosti riješeno. Riječ je o natjecanju Svjetske lige u marokanskom gradu Rabatu i EP-u u Švedskoj, rekao je Kvesić.
Hrvatska seniorska karate reprezentacija u borbama nastavila je novi ciklus priprema za predstojeća natjecanja u Sv. Martinu na Muri  i tamo su se prošli vikend našli Ivan i Anđelo Kvesić, Ana Lenard, Lucija Lesjak, Jelena Peha.
- Radimo na taktičkom i napadačkom dijelu. Karate je naravno kontaktni sport pa  u potpunosti provodimo sve dostupne epidemiološke mjere, od korištenja dezinficijensa do mjerenja temperature na ulasku u dvoranu, kazao je Ivanov brat Anđelo.
Europska prvakinja kod mlađih seniorki (do 50 kg) Jelena Pehar je o pripremama rekla: - Mi smo i dalje u sportu, u treningu i to je najvažnije...
Predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek je izrazio nadu da će se uz domaća natjecanja, koja su na rasporedu do kraja godine, i međunarodna u tom sportu uskoro nastaviti prema planu, a to bi prije svega trebalo značiti početkom iduće godine

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!