ITTF dopustio povratak ruskih i bjeloruskih stolnotenisača

30.03.2023.

19:38

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: FotoDuets / Shutterstock

Međunarodna stolnoteniska federacija (ITTF) dopustila je povratak ruskih i bjeloruskih igrača na međunarodna natjecanja, objavio je ITTF.

ITTF je objavio kako se ruski i bjeloruski stolnotenisači mogu vratiti natjecanjima pod strogim uvjetima neutralnosti, ali ih ipak neće biti na Svjetskom prvenstvu u svibnju nakon što su propustili kvalifikacije.

- ITTF ponavlja svoj poziv na mir i nedvosmisleno osuđuje rat u Ukrajini. Solidarizira se s narodom Ukrajine i nastavit će podupirati ukrajinsku stolnotenisku zajednicu, ulažući najveće napore kako bi osigurao da svi ukrajinski igrači mogu sudjelovati u stolnoteniskim, parastolnoteniskim i juniorskim događajima diljem svijeta, poručio je ITTF.

Svoju odluku opravdali su primjerom "ping pong diplomacije", kada su američki stolnotenisači putovali u Kinu 1971. godine kako bi igrali seriju revijalnih mečeva, koji su pomogli da se odnosi dviju zemalja odmrznu tijekom Hladnog rata.

- Stolni tenis ima dugu povijest zbližavanja ljudi čak i kada su političke veze bile slabe, dodaje se.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!