Indijska bacačica diska pozitivna na dopinškom testu

04.05.2022.

21:09

Autor: I.L./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: New Africa / Shutterstock

Indijska bacačica diska Kamalpreet Kaur (26) privremeno je suspendirana nakon što je bila pozitivna na zabranjeni steroid, objavila je Jedinica za atletski integritet (AIU).

Kaur, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju bila šesta, bila je pozitivna na stanozoloz, steroid koji je "proslavio" dopingirani kanadski sprinter Ben Johnson na Olimpijskim igrama u Seoulu 1988. godine.


Najbolja indijska bacačica diska je uoči Olimpijskih igara u Tokiju postavila nacionalni rekord od 65.06 metara. U Tokiju je u kvalifikacijama bila druga, a u finalu je zauzela šesto mjeto s rezultatom 63.70 m.


Podsjetimo zlato je osvojila Amerikanka Valarie Allman sa 68.98 metara, druga je bila Njemica Kristin Pudenz (66.86), a treća Kubanka Yaime Perez (65.72). Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković je bila četvrta (65.01).


Privremena suspenzija znači da je sportaš suspendiran iz sudjelovanja u bilo kojem natjecanju ili aktivnosti u atletici prije donošenja konačne odluke, a Indijki sada prijeti do četiri godine suspenzije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!